UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W

UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W

Pentru a ne asigura ca centrala termica, electronicele si electrocasnicele vor functiona incontinuu si fara probleme, avem nevoie de o sursa neintreruptibila. Modelul de UPS centrale termice VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W foloseste o forma de unda a tensiunii de iesire sinusoida pura. In acest fel dispozitivul ofera un mod de lucru stabil si elimina problema supraincalzirii a pompelor sau a ventilatoarelor. Are un display color care afiseaza alimentarea, tensiune de intrare si de iesire, suprasarcina si supraincalzirea.

Un UPS centrala termica SINUS PRO-3000E are o putere totala de 3000VA si o capacitate nominala de 2100W. Mai specificam ca are tensiune de intrare 140~275 VAC, frecventa intrare 45~65 Hz, tensiune iesire 230VAC ± 1% pentru baterie si 230VAC ± 8% functionare din modul retea, AVR. De asemenea, frecventa de iesire este de 50 Hz ± 0.5Hz. Ofera o tensiune constanta si preia fluctuatiile de tensiune, functionand si ca un stabilizator.

 

Important de stiut!

Va rugam cititi cu atentie, sunt o serie de parametri tehnici necesari pentru un UPS de buna calitate, foarte putine din cele existente pe piata le indeplinesc. Parametrii mentionati sunt usor de verificat prin masurare. UPS-urile noastre indeplinesc toate aceste conditii.

– Modulul de incarcare a bateriei din sursa trebuie sa fie “inteligent”. Trebuie sa incarce pana la 14.4 v indiferent de capacitatea bateriei regland singur curentul pentru a nu o distruge. Odata bateria incarcata trebuie sa o mentina permanent in jurul valorii de 13.8v. Marea majoritate a UPS-urilor care se gasec pe piata incarca numai la 13.8V. Nu urca la 14.4V de aceea timpul de backup scade cu 40% (testat). Sunt si marci/modele care incarca la 14.4v fara a analiza starea bateriei, acelea “fierb” bateria, se gasesc referinte pe internet.

– Pentru un bun raspuns la impulsul de pornire, este bine ca UPS-ul sa aiba transformator de iesire, preferabil toroidal, la puterea nominala. In acest fel pot suporta varfuri de sarcina la pornire de pana la doua ori puterea nominala, necesare in special pentru motoare. Marea majoritate a celor din piata, chiar daca au transformatoare, acestea sunt mici, unele nu sunt toroidale. Exista si modele fara transformator deloc, cu iesirea direct din tranzistoare tip FET. Acelea se ambaleaza termic si nu rezista mai mult de 10-20% peste nominal nici ca impuls de pornire. 

– Este obligatorie deconectarea bateriei in regim de backup cand atinge tensiunea de cca 10.8v pentru a nu se descarca total, caz in care viata i se scurteaza dramatic.

UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W

– Forma de unda a tensiunii debitate de UPS in regim de back-up este important sa fie sinusoida pura, identica cu cea din reteaua publica. Multe din echipamentele disponibile in piata folosesc o asa-zisa sinusoida simulata.Este o forma de unda aproape sinusoidala, aproximata sub forma de scarita. Acest tip de montaj foloseste ca tip de semiconductoare tiristoare sau triace, mult mai ieftine decat tranzistoarele FET necesare pentru generarea unei unde sinus pur.

Nu folositi UPS-uri cu forma de unda sinus simulat la centrale termice, vor distruge in timp motoarele. Vor functiona cu randament mic si se vor incalzi. De altfel, este perceptibil un zgomot in functioarea pompelor alimentate astfel. Se pot folosi UPS-uri cu forma de unda simulata la orice alte aplicatii care nu necesita sarcini inductive (motoare) cum ar fi calculatoare…etc. Forma de unda se poate vizualiza cu un osciloscop. Faceti aceasta verificare daca nu sunteti sigur, este important.

– Pentru eliminarea unui stabilizator de tensiune suplimentar, sursele UPS de calitate includ functia AVR (auto voltage regulation). Aceasta inseamna ca in regim normal, cand este prezenta tensiunea din reteaua publica, UPS-ul functioneaza ca un stabilizator. Mentine tensiunea la bornele de iesire in jurul valorii de 230V AC. Atentie tensiunea normala in reteaua publica in toata Europa incepand din anul 2000 este de 230V/50Hz, vechiul standard era 220V. Veti observa pe afisajul UPS-ului nostru tensiunea atat la intrare cat si la iesire. La iesire va oscila mereu in jurul valorii de 230V. Un UPS cu AVR va scuteste de o cheltuiala suplimentara pentru achizitia unui stabilizator de tensiune.

Despre baterii: 

Contrar unor opinii dealtfel avizate, se pot folosi si baterii normale tip auto in cazul centralelor termice, deoarece panele de curent nu sunt atat de frecvente. In consecinta numarul de cicluri (incarcare-descarcare) nu este ridicat. Daca insa panele sunt frecvente si doriti sa folositi “ce trebuie”, va recomandam bateriile AGM. Acestea sunt cele mai robuste si sunt construite cu tehnologia cea mai noua. Nu recomandam baterii cu gel, sunt deja depasite tehnic, cele AGM sunt superioare si in cele mai multe cazuri mai ieftine.

UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W

Putere totala: 3000VA

Capacitate nominala: 2100W

Curent fara sarcina (functioneaza cu baterii): <1.2A

Transformator: toroidal C.R.G.O

Afisaj: LED color

Mod afisaj: alimentare, tensiune intrare / iesire, suprasarcina, supraincalzire

Intrare:

Tensiune intrare: 140~275 VAC

Frecventa intrare: 45~65 Hz

Iesire:

Tensiune: 230VAC ± 1% baterie; 230VAC ± 8% functionare din modul retea, AVR

Frecventa: 50 Hz ± 0.5Hz

Tip semnal: unda sinusoidala pura

Distorsiune: ≤ 3%

Protectie: suprasarcina / temperatura / tensiune ridicata / tensiune scazuta / tensiune scazuta baterie / scurt-circuit / supraincarcare baterie

Timp transfer retea electricitate / baterie: ≤ 4ms

Tensiune baterie: 48V DC

Tensiune incarcare: 55V±1V

Limita tensiune baterie scazuta: 44V ±1V

Tensiune de decuplare a bateriei: 42V ±1V 

Curent incarcare: 10A

Racire: activa, ventilator viteza redusa

Conditii de functionare UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W

Temperatura: 0 – 40 C

Umiditate relativa: 10% ~ 90% RH, fara condensare

Temperatura stocare:﹣15 – 45 C

Dimensiuni / greutate:

Dimensiuni (mm): 355x220x250

Greutate: 16.4 kg

 

Vezi cel mai mic pret

Summary
Review Date
Reviewed Item
UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-3000E 3000VA 2100W
Author Rating
51star1star1star1star1star
Share this Post