UPS centrale termice

UPS centrale termice

Principalul rol al unui invertor de tensiune este de a converti curentul continuu (DC) provenit de la o baterie sau un panou solar in curent alternativ (AC) necesar celor mai multe aparate electronice si electrocasnice. Pentru a realiza acest lucru, invertorul trebuie sa preia tensiunea constanta DC si sa o schimbe intr-o unda sinusoidala care oscileaza sub si peste 0 volti.

La aparitia primelor invertoare, voltajul oscila drept, in sus si in jos, blocand semnalul. Aceasta unda a fost denumita unda sinusoidala modificata. In prezent cele mai avansate unde sinusoidale modificate indeplinesc pe rand mai multi pasi pentru a se apropia cat mai mult de unda sinusoidala pura. Invertorul cu unda sinusoidala modificata se foloseste de regula la sistemele electronice simple.

In general, din cauza distorsiunii armonice generale ridicate in cazul invertoarelor sinusoidale modificate, motoarele nu pot functiona corespunzator. In acest fel durata de viata se scurteaza. Spre deosebire de invertoarele cu unda sinuasoidala pura, cele cu unda modificata sunt mai putin eficiente si consuma cu aproximativ 30% mai multa energie.

De ce sa alegeti un UPS centrale termice?

O comparatie clara intre cele doua unde sinusoidale poate fi explicata cel mai simplu printr-un exemplu. Un invertor cu unda sinusoidala modificata este ca o masina cu roti in forma de patrat. Pe de alta parte invertorul cu unda sinusoidala pura este ca o masina ce foloseste roti rotunde. Unda sinusoidala pura este necesara in orice sistem atat On-Grid, cat si Off-Grid. Este folosita pentru echipamente electronice noi de tipul televizoarelor LED, becuri fluorescente compacte (CFL) sau motoare de curent alternativ, precum si in cazul altor tipuri de consumatori. De asemenea, echipamentele audio functioneaza mult mai bine cu o unda sinus pura.

Desi exista o diferenta de pret intre cele doua variante, tehnologia se afla intr-o continua dezvoltare. In prezent raportul dintre ele a devenit mult mai mic. Va puteti orienta cu mai mare usurinta catre un invertor mult mai fiabil, performant si sigur, la un pret accesibil. In ceea ce priveste invertoarele Off-Grid, acestea convertesc 12, 24, 48VDC in curent alternativ. Iesirea AC depinde ce cerintele fiecarui utilizator in parte. Este necesar sa calculati totalul consumatorilor pentru a putea alege UPS-ul potrivit.

Cand alegeti un UPS centrale termice trebuie sa determinati cati Watti vor insuma toate aparatele care vor putea fi pornite concomitent. Daca aveti o pompa de 800W, un frigider de 100W, cinci becuri de 10W si un laptop de 50W, toate insumate vor necesita un UPS de cel putin 1000W. De asemenea, trebuie sa aveti in vedere ca UPS-ul sa poata sustine puterea generata de pornirea aparatelor. Daca vor porni in acelasi timp atat pompa, cat si frigiderul, varful de sarcina poate fi de 3 ori mai mare decat puterea propriu-zisa calculata in wati.

Functii importante

Exista numeroase specificatii tehnice de care este bine sa tineti seama atunci cand alegeti un UPS pentru centrale termice. Pretul in acest caz dicteaza calitatea produsului. Astfel pentru a putea beneficia de avantajele oferite de un produs de calitate este de preferat sa luati in calcul si acest aspect. Conform masuratorilor este indicat sa verificati ca UPS-ul achizitionat sa incarce pana la 14.4V. Ulterior trebuie sa mentina bateria incarcata la aproximativ 13.8V. Sursele dedicate centralelor termice de buna calitate cum sunt cele pe care le comercializam au incorporate transformatoare toroidale. Au o putere egala cu cea a sursei si care asigura forma de unda sinus pur. In plus asigura si un curent de pornire de circa 2 ori mai mare decat cel nominal.

Ce baterii folosesc UPS-urile pentru centrale termice?

Bateriile pe care le puteti folosi pentru UPS-uri pot fi cele normale, auto, insa cele mai recomandate sunt cele AGM. UPS-urile pentru centrale termice pe care le comercializam produc unda sinusoidala pura. Poate fi folosita pentru diferite tipuri de aplicatii comerciale, industriale, dar si pentru propriile gospodarii. Gama de UPS centrale termice este cuprinsa intre 500VA si 5000VA, putand fi utilizate pentru cea mai mare parte a aparatelor electrice si electrocasnice. In functie de modelul ales puteti conecta si un sistem cu panouri solare. Functia AVR regasita in fiecare UPS are rolul de a regulariza tensiunea aparatelor conectate pentru a le oferi o functionare continua si corecta.

Printre caracteristicile de baza ale UPS-urilor Volt si Strong regasite in oferta noastra se numara utilizarea undei sinusoidale pure cu distorsiune armonica scazuta, potrivita pentru toate tipurile de electronice. O alta caracteristica este data de prezenta transformatorului toroidal ce asigura un consum de energie redus. Intervalul de regularizare a tensiunii variaza intre 140VAC si 275VAC oferind tensiune stabila. Curentul de incarcare mare, cu 3 niveluri de incarcare a bateriei asigura o protectie tuturor componentelor angrenate in sistem.

Afisajul cu LED prezinta numeroase indicatii despre buna functionare a UPS-ului. UPS-urile Volt si Strong sunt destinate in special centralelor termice. Sunt potrivite pentru conditiile de iarna, in zonele in care se produc pane de curent. Acestea conduc la randul lor la imposibilitatea incalzirii locuintei. Instalarea unui UPS centrale termice va mentine caldura in locuinta dumneavoastra si va va asigura in acelasi timp furnizarea de energie pentru orice alt consumator doriti. In acest caz in care este necesar sa achizitionati un UPS centrale termice de o putere suficient de mare.

Vezi toate produsele la 1CCTV.ro

Summary
Review Date
Reviewed Item
UPS centrale termice
Author Rating
51star1star1star1star1star
Share this Post