UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-500ES 500VA 300W

UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-500ES 500VA 300W

In momentul in care decideti ca trebuie sa achizitionati un UPS centrale termice Volt SInus PRO-500ES 500VA 300W luati aminte ca acest echipament este fabricat din materiale foarte rezistente, este solid si dispune de cabluri groase pentru baterie. Acest UPS are o putere totala de 500 VA si o capacitate nominala de 300 W. 

Tipul de semnal este de unda sinusoidala pura, egala cu cea din reteaua publica de alimentare. Mai mentionam faptul ca are un display color care permite monitorizarea celor mai importanti parametri ai sistemului. Are o tensiune de intrare 140~275 VAC si o frecventa de intrare 45~65 Hz si are protectie la supraincarcare. De asemenea are tensiune de iesire 230VAC ± 3% baterie si o frecventa de iesire 50 Hz ± 0.5Hz. 

Aceasta sursa de alimentare neintreruptibila asigura alimentarea cu energie electrica in cazul intreruperii curentului electric si furnizeaza tensiune sinusoidala pura.

UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-500ES 500VA 300W Important de stiut!

Va rugam cititi cu atentie, sunt o serie de parametri tehnici necesari pentru un UPS centrala termica de buna calitate, foarte putine din cele existente pe piata le indeplinesc. Parametrii mentionati sunt usor de verificat prin masurare. UPS-urile noastre indeplinesc toate aceste conditii.

– Modulul de incarcare a bateriei din sursa trebuie sa fie “inteligent”. Trebuie sa incarce pana la 14.4 v indiferent de capacitatea bateriei regland singur curentul pentru a nu o distruge. Odata bateria incarcata trebuie sa o mentina permanent in jurul valorii de 13.8v. Marea majoritate a UPS-urilor care se gasec pe piata incarca numai la 13.8V, nu urca la 14.4V. De aceea timpul de backup scade cu 40% (testat). Sunt si marci/modele care incarca la 14.4v fara a analiza starea bateriei, acelea “fierb” bateria, se gasesc referinte pe internet.

– Pentru un bun raspuns la impulsul de pornire, este bine ca UPS-ul sa aiba transformator de iesire, preferabil toroidal, la puterea nominala. In acest fel pot suporta varfuri de sarcina la pornire de pana la doua ori puterea nominala, necesare in special pentru motoare. Marea majoritate a celor din piata, chiar daca au transformatoare, acestea sunt mici, unele nu sunt toroidale. Exista si modele fara transformator deloc, cu iesirea direct din tranzistoare tip FET. Acelea se ambaleaza termic si nu rezista mai mult de 10-20% peste nominal nici ca impuls de pornire. 

– Este obligatorie deconectarea bateriei in regim de backup cand atinge tensiunea de cca 10.8v pentru a nu se descarca total, caz in care viata i se scurteaza dramatic.

Unda sinusoidala pura UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-500ES 500VA 300W

– Forma de unda a tensiunii debitate de UPS in regim de back-up este important sa fie sinusoida pura, identica cu cea din reteaua publica. Multe din echipamentele disponibile in piata folosesc o asa-zisa sinusoida simulata. Este o forma de unda aproape sinusoidala, aproximata sub forma de scarita. Acest tip de montaj foloseste ca tip de semiconductoare tiristoare sau triace, mult mai ieftine decat tranzistoarele FET necesare pentru generarea unei unde sinus pur. Nu folositi UPS-uri cu forma de unda sinus simulat la centrale termice, vor distruge in timp motoarele, vor functiona cu randament mic si se vor incalzi. De altfel, este perceptibil un zgomot in functioarea pompelor alimentate astfel. Se pot folosi UPS-uri cu forma de unda simulata la orice alte aplicatii care nu necesita sarcini inductive (motoare) cum ar fi calculatoare…etc. Forma de unda se poate vizualiza cu un osciloscop. Faceti aceasta verificare daca nu sunteti sigur, este important.

– Pentru eliminarea unui stabilizator de tensiune suplimentar, sursele UPS de calitate includ functia AVR (auto voltage regulation). Aceasta inseamna ca in regim normal, cand este prezenta tensiunea din reteaua publica, UPS-ul functioneaza ca un stabilizator, mentinand tensiunea la bornele de iesire in jurul valorii de 230V AC. Atentie tensiunea normala in reteaua publica in toata Europa incepand din anul 2000 este de 230V/50Hz, vechiul standard era 220V. Veti observa pe afisajul UPS-ului nostru tensiunea atat la intrare cat si la iesire. La iesire va oscila mereu in jurul valorii de 230V. Un UPS cu AVR va scuteste de o cheltuiala suplimentara pentru achizitia unui stabilizator de tensiune.

Despre baterii:

Contrar unor opinii dealtfel avizate, se pot folosi si baterii normale tip auto in cazul centralelor termice, deoarece panele de curent nu sunt atat de frecvente, in consecinta numarul de cicluri (incarcare-descarcare) nu este ridicat. Daca insa panele sunt frecvente si doriti sa folositi “ce trebuie”, va recomandam bateriile AGM. acestea sunt cele mai robuste si sunt construite cu tehnologia cea mai noua. Nu recomandam baterii cu gel, sunt deja depasite tehnic, cele AGM sunt superioare si in cele mai multe cazuri mai ieftine.

UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-500ES 500VA 300W

Putere totala: 500VA

Capacitate nominala: 300W

Intrare:

Tensiune intrare: 140~275 VAC

Frecventa intrare: 45~65 Hz

Iesire:

Tensiune: 230VAC ± 3% baterie

Frecventa: 50 Hz ± 0.5Hz

Protectie: supraincarcare

Tensiune baterie: 12V DC

Curent incarcare: 5A / 10A (selectabil)

Prioritate: AC / Solar (selectabil)

Conditii de functionare:

Temperatura: 0 – 40 C

Umiditate relativa: 10% ~ 90% RH, fara condensare

Invertorul de tensiune sinusPRO-500ES

este folosit la alimentarea calculatoarelor si serverelor. In momentul in care tensiunea scade sub 230VAC, comuta in modul baterie, fapt ce va permite sa va continuati operartiunile fara riscul de a pierde orice fel de date.

Un singur dispozitiv furnizeaza tensiune sinusoidala pura, regulator de tensiune (AVR), incarcator pentru baterie, comutator pentru incarcare, selectabil 5A sau 10A si prioritate de funtionare AC/Solar. Afisajul color permite monitorizarea celor mai importanti parametri ai sistemului.

Aparatul pe care vi-l oferim, spre deosebire de altele aflate in vanzare ce debiteaza numai o asa zisa forma de unda sinusoidala modificata ofera la iesire tensiune sinusoidala identica calitativ cu cea din reteaua publica. Tensiunea sinusoidala modificata este contraindicata pentru alimentarea sarcinilor inductive sau capacitive pe care le poate defecta iremediabil.

 

Vezi cel mai mic pret

Summary
Review Date
Reviewed Item
UPS CENTRALE TERMICE VOLT SINUS PRO-500ES 500VA 300W
Author Rating
51star1star1star1star1star
Share this Post